2013. március 22., péntek

Katasztrófa



Miközben Orbán Viktor arról szavalt a nemzetközi sajtó előtt, hogy az alkotmánymódosítás a jogállamot egyáltalán nem gyengíti és erre nincs semmi konkrét bizonyíték, és "el kell olvasni, meghallgatni, s végül cselekedni, ez az európai metódus", az időjárás az országban katasztrófahelyzetet idézett elő. Sokezren rekedtek az utakon, maradtak áram nélkül. Váratlan helyzet egyenlő megoldhatatlan helyzettel – ezt eredményezi az a tény, hogy a költségvetési megszorítások minden közellátási, közszolgálati feladatot érintenek… és ezen persze az se segít, hogy Pintér és Orbán kisietett a helyszínekre «bátorságot öntve» az eszközök nélkül maradt emberekbe… A kormány reklámvideóval igyekszik elfedni, hogy ezek a napok megismétlődhetnek, az ilyen katasztrófahelyzetek súlyosbodhatnak is (lásd a vörösiszap-ügyet). Az Európai Unió trojkája az adósság mindenekfeletti csökkentésére és a tőke terhei mérséklésére kötelez. Ez nemcsak annyit jelent, hogy a bevételek jórészét az adósság fizetésére kell fordítani, hanem azt is, ezeket a bevételeket egyre inkább a népesség zsebéből húzzák ki… ezért nem futja a természeti csapások elleni védekezésre sem…

1 megjegyzés:

  1. „Ha felmentünk a sztrádára, onnantól kezdve a Jóisten kezében vagyunk, hogy beleszorulunk-e egy ilyen helyzetbe, vagy pedig időben sikerül lemenni" – tette hozzá.

    Másként értékeli a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ), amely a Klubrádióban jelentette be, hogy összegyűjtik azokat az e-maileket és üzeneteket, amelyekben a tűzoltók leírták, hol történtek hibák. Salamon Lajos, a HTFSZ elnöke szerint nemcsak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon belüli kommunikációban voltak gondok, hanem a társszervezetekkel való együttműködésben is. A szakszervezet újra levelet írt a belügyminiszternek és a miniszterelnöknek, amelyben az OKF főigazgatójának, Bakondi Györgynek a menesztését követelik.

    A tűzoltók Bakondit szakmailag és emberileg is alkalmatlannak tartják. Ha a főigazgató nem mond le a pozíciójáról, beadják a felmondásukat. A szakszervezet egyik legnagyobb problémája a főparancsnokkal, hogy "Bakondi Tábornok Úr semmilyen tűzoltósághoz, polgári védelemhez, illetve katasztrófavédelemhez köthető szakirányú végzettséggel nem rendelkezik". Az érdekképviseleti vezető úgy látja, olyan emberek próbálják irányítani a katasztrófavédelmet és a tűzoltóságot, aki még csak most tanulják a szakmát, azokat pedig nem hallgatják meg, akik a "végeken" dolgoznak.

    Salamon Lajos a tűzoltók felszereléséről a Klubrádióban azt mondta: örülnek, hogy most nagyon elegáns a megjelenésük, de ez védőfelszereléseik rovására ment. Lyukas csizmában, ellátmány nélkül lapátoltak egész éjszaka. Az irányítás fejetlenséget jellemzi, hogy voltak olyan egységeik, akik hosszú órákon keresztül buszban üldögéltek, mert nem tudták, hogy hol és mit kellene csinálniuk - tette hozzá.

    Forrás: atv.hu/klubrádió/Hír24

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.