2013. március 11., hétfő

Alkotmánymódosítás - Fidesz-KDNP: a módosítás eldöntött kérdés


 


Parlamenti ellenzék: «ha az Országgyűlés megszavazza a tervezett alkotmánymódosítást, akkor az alaptörvény kimondja az egyetemi hallgatók röghöz kötésének lehetőségét, az egyetemek gazdasági autonómiájának felszámolását, a hajléktalan emberek hatósági üldözésének lehetőségét, a gyermektelen, az élettársként élő és az azonos nemű párok kirekesztését a család fogalmából, a szólásszabadság korlátozásának lehetőségét, a szabad választási kampány korlátozását, a független igazságszolgáltatás további korlátozását, az egyházak közötti diszkrimináció és a hitéletükbe beavatkozás lehetőségét, 22 év alkotmánybírósági döntéseinek hatályvesztését, továbbá hogy a kormánytöbbség bármit beleírhat az alaptörvénybe, mert azt tartalmi szempontból az Alkotmánybíróság sem vizsgálhatja.»

 

Pia Ahrenkilde Hansen:«A (z Európai) Bizottságnál "nagyon pozitívnak" értékelték Orbán Viktor múlt pénteki üzenetét, amely szerint a magyar kormány elkötelezett az európai normák és szabályok mellett».

 

[radzeer]
És ha ezt most a Zúnió, meg a Zusa megint lenyeli, és fenyegetőzésnél tovább nem merészkedik - ahogy megszoktuk tőlük - akkor a helyzet tényleg reménytelen. "Meneküljön az is akinek nincs lába!" (BL.) Orbánéknak ez elég információ ahhoz, hogy tudják, bármeddig elmehetnek. És el is fognak menni. (Már nincs sok hátra, még a bíróságokat kell lefektetni, oszt annyi. A választás már csak formalitás lesz.) Fogadok bárkivel bármibe, hogy üres fenyegetőzésen kívül semmilyen szankciót nem fog alkalmazni a "demokratikus világ". Weimarizálódunk, miközben a világ megint tele van Chamberlainekkel.

 

[hohoohooo]
Amikor egy - magát demokratikusnak hazudó - párt és vezíre, pontosabban egy kialakuló, személyi kultuszos egyszemélyi diktatúra nyílt erőszakhoz folyamodik, azzal elárulja magát: kifogyott a látszatdemokrácia eszközeiből! Különösen, ha már nehéz fajsúlyú bűnözőket kénytelen a saját "védelmére" felsorakoztatni!
Ezzel mindenki előtt lelepleződött: Orbán kapkod, Orbán kétségbeesett, meggondolatlan lépésekre kényszerült!

ha erőszakhoz nyúl: a saját bukását hozza közelebb!
Persze, ne legyenek illúzióink: nem választások útján. Diktátorokat nem lehet választáson megbuktatni, erre nekik jól bejáratott eszközeik vannak!
De - ha elszakad a cérna - több más módja is van egy önkényuralkodó eltakarításának.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.