2013. március 20., szerda

"Reform" Belgiumban


 

A szélhámosság magasiskolája: "meg kell reformálni a vallon középiskolákat a munkahelyek érdekében"  


A Belga hírügynökség híradása alapján a Vallon Vállalatok Uniója (UWE) ma felhívta a figyelmet arra a «fokozódó nehézségre», amellyel a vállalatok szembetalálják magukat személyzetük feltöltése során. "Sürgős feladat, hogy a kereslet-kínálat egyensúlya helyreálljon", jelentette ki az UWE vezetője. Szerinte a probléma gyökere a középfokú oktatásban található, azt kell megreformálni.  
Az UWE rámutat arra, hogy évente a vallon fiatalok 15 %-a végbizonyítvány nélkül hagyja el az iskolát (az EU 9 %-ot irányoz elő). Ezért a középiskolákat meg kell reformálni, a Foremnek (a munkaerőgazdálkodási és képzési közszolgáltatásnak) aktívabbá kell válnia a piac kiszolgálásában és szükség van arra, hogy a munkanélkülieket erősebben kötelezzék munka vállalására – mondja a munkáltatók vezetője. Természetesen arról egy vak hangot nem szól, hogy szakképzett munkásokat tesznek utcára ezrével a kohóiparban, acéliparban, autóiparban, stb. – az üzemeket pedig áttelepítik a kedvezőbb feltételeket (alacsony munkabéreket, adókedvezményeket) nyújtó országokba. Azt sem részletezte, hogy a vállalati «igények» leginkábbis ilyenek: a dolgozó magasan kvalifikált legyen, beszéljen az ország 3 nyelvén plusz angolul, legyen gépkocsija, kapjon a cég kedvezményeket (munkanélküli alkalmazása, kisvállalkozói jogosítványa, stb.), s ekkor is csak határozott idejű szerződésről lehet szó a lehető legalacsonyabb pénzen ahhoz, hogy «a legjobb pillanatban a nehézségbe került vállalat rendelkezésére álljon».
Középiskolai reformigénye mögött a komprádorburzsoáziának az a szándéka lappang, hogy közpénzekkel garázdálkodva ezután maga szabhassa meg a neki legelőnyösebb képzés mennyiségét és minőségét …
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.