2013. március 21., csütörtök

Tarragonai konferencia


Tarragonai konferencia “a munkásosztály és a népek harcának segítése érdekében, egységük kialakulása előtti akadályok elhárításért”


 


(A Munkásinformációk, a francia Független Munkáspárt lapja)


 



Ugyanakkor, amikor Brüsszelben az eurózóna pénzügyminiszterei gyűltek össze és a Ciprusnak juttatandó 10 milliárdos kölcsön fejében ùgy döntöttek, hogy a banki megtakarításokat meg kell adóztatni, a spanyolországi Tarragonában európai munkástalálkozó zajlott többszáz résztvevővel. Németország, Belgium, Dánia, Spanyolország, Franciaország, Magyarország, Görögország, Írország, Olaszország, Portugália, Románia, Svájc és Svédország  képviseltette magát.

A 13 országból érkezett 160 küldött megegyzett abban, hogy:

«Ellenállnak a trojka (IMF, EU, Európai Központi Bank) minden olyan kísérletének, amellyel a munkásmozgalmat maga és az európai szerződések alá akarja gyűrni [...], ellenállnak azoknak a kormányoknak, amelyek legyenek bármilyen politikai színezetűek is, ezeket az intézkedéseket megvalósítják».

Kimondták: «A munkásmozgalom függetlenségét! Csak ezzel lehet az egész Európában fenyegető  összeomlástól megmenteni a dolgozókat, a népet. [...]»

A küldöttek megerősítették, hogy megkezdik «összekovácsolni a szabad európai népek és nemzetek valódi Uniója első láncszemeit, amely megszabadulva a trojkától, az Európai Uniótól és az IMF-től,  teljes függetlensége birtokában védi a dolgozó népek jogait és garanciáit.»

Úgy döntöttek, hogy «európai összekötő bizottságot hoznak létre, amely szervezett módon koordinálja a közös akciókat, segíti szervezeteik küzdelmét, fejlesztését a paktumpolitika elleni egységért, a különféle kormányok meghátráltatásra késztetése érdekében.»

 

(A tarragonai tanácskozás részletes beszámolóját, a teljes nyilatkozatot, a küldöttek felszólalását később közöljük folyamatosan.)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.