2013. szeptember 26., csütörtök

Franciaország



 Megszorítások a 2014-es állami költségvetésben: 2,9 milliárd € a betegbiztosításban: a kózházakban 440 millió, 120 milliós a tolószékek, ortopédiai segédeszközök támogatásában … A társadalombiztosítási dolgozók eddig juttatása «természetbelivé» válik, így adózniuk kell.

A háztartások új adót kapnak gázfogyasztásukra, mely progresszív módon 7 %-kal nő 2016-ig. 3 milliárddal több adót is fognak fizetni amellett, hogy az áfaemeléssel 6 milliót. Viszont a  munkáltatók 10 milliárd eurós ajándékot kapnak a «munka versenyképessége» támogatásával, és 2 milliárd erutóval csökken adójuk...

A munkanélküliek száma augusztusban 50 ezerrel csökkent, de a szakszervezetek megjegyzik, hogy egyszerű adminisztratív hibának, a havi aktualizálásnak tudható be, valójában plusz 77 500, amellett, hogy közülük az idősek helyzete súlyosbodik.

A francia kisvárosok szövetsége nyugtalankodik amiatt, hogy szokásos finanszírozásukat nem kapják meg az önkormányzatok (a helyi választások márc. 23-én és 30-án lesznek, az európai parlamenti pedig két hónappal később, május 25-én).

Az Európai Bizottság tegnapi jelentésében tovább kritizálja Franciaországot  a "strukturális gyengeségéért", a "munkaerőpiac merevségéért", az "emelkedett bérekért" és a "magas szolgáltatásokért" és intézkedéseket követel.

 A Goodyear üzemének (Amiens-Nord) szakszervezete, a CGT  (1 173 alkalmazott) a köztársasági elnökhöz, François Hollande-hoz fordult az üzem bezárásának megakadályozására. Aláhúzzák a Goddyear «kiválónak mondható egészségét», 2011-es ígéreteit az elbocsátásokat illetően. A dolgozók nevében azonnali és konkrét lépéseket kér és azt, Hollande személyesen látogasson el hozzájuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.