2013. szeptember 2., hétfő

Párizsi helyhatósági választások


A Szocialista Párt kész arra, hogy a Kommunista Párt számára közös listán több helyet biztosít


 

A párizsi szocialisták pénteken bejelentették, hogy jelentősen megemelnék a Párizsi Helyhatósági Tanácsban a kommunista képviselők számát már a 2014 márciusi első fordulóban, ha meg tudnának egyezni velük.  A nyilatkozatot Rémi Férraud párizsi első titkár adta közre egy sajtótájékoztatón Anne Hidalgo jelölt társaságában.

"Szeretnénk ésszerű pozíciók alapján egyezséget kötni", tette hozzá Anne Hidalgo.

A PCF-nek (Francia Kommunista Párt), amelynek jelenleg 8 tanácsosa van a párizsi önkormányzatban, kijelentette, hogy "még semmi nem dőlt el".  A szept. 9-i választáson saját jelöltjeivel indul, a PG-vel (Balpárt) való megegyezése alapján.

Pierre Laurent júliusban  vetette fel pártja részvételét a szocialistákkal közösen egy «baloldali egyesülés létrehozásában» azzal a céllal, hogy "ne hagyja a települések irányítását a jobboldalra és a szélsőjobbra, főleg ebben a periódusban ".

"A Balpárt, világosan  megmondtam, az autonóm listák álláspontján van, amellett, hogy amennyire lehetséges, az összetartás híve", jelentette ki Jean-Luc Mélenchon, a PG vezetője a L’Humanité-ban 2013 januárjában.

A PG nem sorakozik fel a szocialisták mögött a párizsi helyhatósági választások első fordulójában.

A Független Munkáspárt a maga részéről jelezte, hogy kongresszusi határozatának megfelelően, a kormánnyal, a trojkával szemberi munkásegységet támogatja, és semmiképpen nem vállal szerepet egy kormánybarát listában. 
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.