2013. szeptember 9., hétfő

Hol is tart a kormány «szabadságharca» az EU ellen ?




Napokon belül elindulhatnak a kifizetések a leállított operatív programoknál - tudatta Johannes Hahn regionális politikáért felelős uniós biztos hétfőn Brüsszelben miután tárgyalt Lázár Jánossal, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárral, a Nemzeti Fejlesztés Ügynökséget (NFÜ) irányító kormánybiztossal.

A 15 futó uniós programunkból 10-et kifogásolt az Unió, ezek 5 százalékára, összesen hozzávetőleg 230-250 millió euróra (69-75 milliárd forintra) bírságol meg minket az unió a pályázati rendszerünk szabálytalanságai miatt.

Már a múlt héten bejelentette az EB, hogy a sajtóban jelentősen túloztak a bírság nagyságáról, mivelhogy Magyarország alapjában véve teljesíti az elvárásokat, a korrekció csak 5 % körüli lesz.

«Lázár János a tárgyalások után azt mondta, Magyarország elfogadja az Európai Bizottság javaslatát az uniós támogatások öt százalékos korrekciójára tíz olyan operatív program esetében, amelyet a mérnökkamarai regisztráció és a magyar nyelvtudás követelménye érint. Az államtitkár szerint a megállapodással pedig szerinte kétmilliárd euró "mozdul meg Magyarországon". Lázár tisztességes megállapodásnak nevezte a bizottsággal kötött alkut.»
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.