2013. szeptember 9., hétfő

Franciaország


Holnap sztrájkok és 180 tüntetés a « nyugdíjreform» tervezete ellen



Amikor a szocialisták tüntettek a 60 éves öregségi nyugdíjkorhatárért! Ja, de az ezelőtt volt!!!
 
Négy szakszervezet – CGT, FO, FSU, Solidaires -  szólította a bérből és fizetésből élőket munkabeszüntetésre és tiltakozásra Franciaországban a miniszterelnök, Jean-Marc Ayrault által bejelentett «nyugdíjreform» ellen.

180 tüntetést jelentettek be. A párizsi demonstráció 14 h-kor indul a place de la République, a Köztársaság tértől a  place de la Nation, a Nemzeti térig. Thierry Lepaon, a CGT főtitkára és  Jean-Claude Mailly, az FO főtitkára vezeti.

A szakszervezetek főképpen a járulékfizetés idejének, a szolgálati évek számának (2035-ig)43 évre emelése ellen tiltakoznak, annak «fiatalságellenes» vonásáért.  

Az FO «Nemet a szolgálati évek emelésére!» jelszóval folytatja és növeli a kormányra gyakorolt nyomást a tervezet szept. 18-i minisztertanácsi bemutatása előtt.

A CGT célja a tervezet jobbítása  a parlamenti viták folyamán.

Michel Sapin munkaügyi miniszter a France 5 TV-csatornán deklarálta: «akik tüntetésre hívnak, nem hiszem, hogy a konfrontációt választják. […] Módosítást kérnek». S ha feltételezi is, hogy a képviselőknek lesz szerepe, pontosította, hogy a reformot "nagy vonalakban" már eldöntötték.
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.