2013. szeptember 4., szerda

Tanévkezdés

 
Akár azt is gondolhattuk volna, hogy megoldódnak a mindennapos gondok, mert "nem függhet az önkormányzatok anyagi helyzetétől az oktatás minősége, a kormány felszámolja azokat a különbségeket, amelyek az elmúlt évtizedekben az önkormányzatok eltérő anyagi lehetőségei miatt alakultak ki."
 
 
Ezzel szemben:
"Szóltak a szülőknek, hogy kéne venni egy padot, különben nem tud hol ülni a gyerek. Több tízezer forint. Állami iskola, köszönjük szépen!"
"Nálunk labdát, ugrókötelet, hulahoppkarikát vettek szülői pénzből. Marha ciki volt, a tanár írta, hogy persze nem kényszerítheti a szülőket. Nyilván neki is kellemetlen"
"A tanítók már nyáron jelezték, hogy hivatalosan nem kérhetnek pénzt semmire, de van az iskolának alapítványa, előre is köszönték szépen. Abból vettek sok mindent, különben elég szegényes lett volna a tanterem".
"A kisebbik fiam osztályában se ő, se osztálytársai nem kapták meg a beígért könyvcsomagot. Illetve megkapták, de mindenkié hiányos volt. És nagyjából az egész iskola erről tud beszámolni."
"A Fillér utcai iskolába sem jöttek meg a könyvek pontosan", "nálunk egy könyv hiányzott, ma írtam alá az átvételi ívet, odafirkantva, hogy azt az egyet nem kaptuk meg".
"Vannak iskolák, amelyek még mindig nem kaptak hivatalos választ az úgynevezett tantárgyfelosztási kérelmükre. Ezt az intézmények állítják össze, és az van benne, hogy melyik tanár hány órában melyik osztályt tanítaná, ennek alapján tudnak órarendet csinálni. A Kliktől nem mindenhova érkezett válasz."
"Az idén először azt sem tudjuk, hány álláshelyet tölthetünk be. Egy augusztus 30-i kormányrendeletben van benne, hogyan kell kiszámolni, hány tanári hely jut elvben egy iskolának. Hogy mennyi lesz ehhez képest, az még később derül csak ki".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.