2013. szeptember 19., csütörtök

Jacques Delors, Az Európai Bizottság volt elnöke


 

Forrás: Belga
 

 

Jacques Delors © belga



"A jelenlegi helyzet a demokrácia számára kockázatot jelent", nyugtalankodik Jacques Delors.

"A népek túl sokat szenvednek és még a legszilárdabb gazdaságban is kezdenek aggódni. Konkrét gesztusokat akarnak az EU-tól", húzza alá.

"Attól félek, hogy az Uniót büntetésnek tartják, amely csak kötelez és fenyít. Vannak antieurópai mozgalmak, populisták is, de olyanok is, amelyeket azok az állampolgárok szerveznek, akik már nem bírják tovább ", figyelmeztet az EB volt elnöke (1985-1994).

"Európa működéséből hiányzik a pedagógia és az egyszerűség", címezi az intézményeknek és tagországoknak számára – s ha az állampolgárok nyugtalanok, akkor idegesek is lesznek és könnyen utcára mennek".

"Amikor a pénzügyi ideológia győzedelmeskedik és mint egyetlen piaci tényező tobzódik, akkor az igazolja a mindenki magáért elvet. Ez pedig a demokrácia alapját érinti", mondja.

Ezen kívül a 88 éves Jacques Delors meg van győződve arról, hogy a válságból, amelyet a II. világháború óta a legsúlyosabbnak tart, Európa ki fog lábalni.


Számunkra ez a nyilatkozat is a bomlás jele, csak aláhúzza, hogy maga az Unió intézménye, az uralkodó tőkés osztály felépítménye a krízis jeleit mutatja.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.