2013. november 22., péntek

Fiatal barátaink figyelmébe


"Ma Magyarországon nincs jobb és bal,  csak gazdag és szegény."


Ez egy manapság éppen egyik, a munkásosztály képviseletét vállaló pártunk vezetése által sulykolt igen veszélyes ostobaság.
Az emberek, családok gazdagok vagy szegények (vagy a kettő között - ez az úgynevezett középosztály). A politikai mozgalmak vagy arra irányulnak, hogy valamiben az emberek között csökkenjen és ne nőjön a különbség - ezek a baloldali mozgalmak -, vagy arra irányulnak, hogy ezek a különbségek ne csökkenjenek, sőt, ha lehet nőjenek - ezek a jobboldali mozgalmak. Ezek a különbségek sokfélék lehetnek. Lehetnek jövedelmi különbségek, lehetnek olyan különbségek, hogy egyeseknek több, másoknak kevesebb joguk legyen, és lehetnek másmilyen különbségek is. Persze a jogbéli különbségek könnyen vezetnek jövedelemkülönbségekhez is, mert a dolgok összefüggenek. Azok a mozgalmak, amelyek minden különbség csökkentésére törekszenek, azok a kommunista, vagy ahhoz közelálló mozgalmak, akiket ellenfeleik szívesen neveznek szélsőbaloldalnak. A valódi szélsőbaloldalnak tulajdonképpen nincs köze az igazi baloldalhoz, mert a valódi szélsőbaloldal nem csökkenteni akarja a különbségeket, hanem erőszakkal, az emberek akaratát, természetes különbségeiket figyelmen kívül hagyva azonnal és teljesen egyformává akarják őket változtatni - mint abban a görög mondában, ahol az embereket befektették egy ágyba, és aki rövidebb volt, mint az ágy, azt egy csigarendszerrel kinyújtották, aki hosszabb volt, mint az ágy, annak a kilógó testrészeit levágták.
A szélső jobboldal viszont azt állítja, hogy különböző emberfajták vannak, a "mifajtánknak" a legjobbat kell kapnia, a "másfajtájúak", akik a bűnbakok, akik minden bajnak az okai, azok nem érdemelnek semmit. Azt hogy ki a "mifajtánk", és kik a "másfajtájúak", azt ők mondják meg, de azt a látszatot keltik, a "mifajtánk" között egyenlőségnek kell lenni (ezt nevezik szociális demagógiának) és ez sok kisembert megtéveszt, azt hiszik, hogy ezek a mozgalmak baloldaliak. A magát munkásnak nevező párt jelenlegi vezetői pedig azt az ostobaságot terjesztik, hogy ezek "ellopták" az ő baloldali programját. Valójában ez a program baloldali célok helyett egyre több szociális demagógiát tartalmaz, vagyis a párt inkább "lopja" a szélsőjobboldali programpontokat, mint fordítva. Pontosan ezek miatt nem lehet vele jelenleg munkásegységet létrehozni.
(Phoenix)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.