2013. november 28., csütörtök

Röviden

Barcelona, Madrid
A szakszervezetek felhívására vasárnap tüntetők ezrei vonultak ki az utcákra: « Megálljt az aantiszociális költségvetésnek!», «Elég a megszorításokból!», «Mentsük meg a közszolgálatot, közszolgáltatást, nyugdíjakat, az embereket!».
 
Németország
A német szakszervezeti tömörülés, a DGB vezetése súlyát latba vetve támogatja az SPD és Merkel Közötti nagykoalíciót. Az SPD maga is bajban van, tagságával december elején szavazáson kell elfogadtatni a kötendő kormányegyezséget.

 
 
Franciaország
A France Télévision bejelentette a szakszervezeteknek, hogy január elejéig felfüggeszti a  «létszámcsökkentés önkéntes távozással» eljárását, mely ellen hetek óta folytak a tiltakozások.


Tunézia
Dolgozók ezrei tüntettek  tegnap Gafsában (foszfátbányák) tiltakozva az ellen, hogy nincs munkafelvévetel és a kormány úgy döntött, nem kerül megépítésre a kózházi központ. Keleten Gabès százmilliós városa ugyanezen okokból sztrájkolt.  Északon Silianában a tavalyi véres megtorlás évfordulójára hirdették meg a munkabeszüntetést. Az ország 11 ezer adó és pénzügyi tisztviselője szintén nem vette fel a munkát tiltakozásul amiatt, hogy az egyezségben kikötött járandósságát nem kapta meg.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.