2013. november 8., péntek

Olvastam...


 

(NA) A manapság agyonmagasztalt (Klebelsberg nevéhez fűződő) oktatási reformnak arra futotta, hogy az alsó fokú oktatásban 1938-ban a tanköteles korúak 78,8%-a vett részt (1985-ben 98,2%), ekkor az alapfok 4 elemi osztályt jelentett, a középiskolás korúak 7,4%-a járt középiskolába (1985-ben 80,1%), a 18 évnél idősebbek 5,4%-a volt érettségizett (1985-ben 19,7%), a 24 évnél idősebbek 1,9%-nak volt diplomája (1985-ben 7,9%). A csecsemőhalandóság 1938-ban ezer élve születettre 131 (ugyanez 1985-ben 20).

(Marco) A Le Soir írja, hogy II. Albert, volt belga király panaszkodik, kevés az évi bruttó 923 ezer euró, pedig rezidenciója fenntartásának, luxusjachtjának költségeit az állami költségvetésből fedezik.
Teljesen igaza van az exuralkodónak! A nyugdíjak alacsonyak. Annak, akinek «szép» fizetése volt, felesége nem dolgozott, maximálisan bruttó 2.681,19 €-s (családi) nyugdíjra van joga 45 éves munkaviszony után. Azonban csak 20 év szolgálati idővel (mint a királyé), ezt arányosan csökkenteni kell, vagyis bruttó 1.191,64 € jön ki. Legalábbis közönséges halandók esetében…

(Ro-ro) "Szocialisták", liberálisok, köztársaságiak, centristák, zöldek, mérsékeltek, jobbosok, demokraták, reformisták, «kommunisták»,  európapártiak, stb.,stb. – keressük a különbséget. Mind a tőkés társadalomba integrálódott, abba az rendszerbe, amelyben mindannyian megdöglünk idő előtt, amit el kellene küldenünk a francba… de ezek mindent megtesznek, hogy őrizzék a rothadó rendszert, hatalmukat, privilégiumukat, azt akarják, hogy tovább tartson, ezért «kezelik» a rendszert, kollaborálnak, alkalmasint mészárolnak, fosztogatnak, pezsgőznek (a népre koccintva)… Mindannyian görögök vagyunk!

(SI) Magyarország nagyon gazdag ország. Szegényekben.


(Pongrác Kolos) És a diktátor megparancsolta, hogy most egy hétig arról vitatkozzatok: Horthy-szobor, Horthy-avatás, vagy Horthy Miklós. És a csapból is ez folyik, a diktátor meg röhög, annyi röhögni valója van, hogy az újabb négy, de akár nyolc évig is kitart.


(hari) Rohad az egész felépítmény. Csak a mai hírekből: 1000 milliárdot csalnak el a legnagyobb cégek, a NAV pedig félrenéz; ittas kereszténydemokrata képviselő a parlamentben; egymilliárdot kaszáltak az egy százalékoknyi adókból és ebből 68 millió forintot költöttek a támogatott célokra; törvénysértő pályázat alapján megkötött haszonbérleti szerződés és azonnali birtokbavétel; ugyanazért a gyorshajtásért két büntetés; öngyilkos lett a kilakoltatását váró lakástulajdonos... Meddig mehetnek még el?
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.