2013. november 22., péntek

Röviden


Franciaország

A PSA Peugeot Citroën üzemeinek termelését akarja csökkenteni Mulhouse-ban (Haut-Rhin) és Poissy-ban (Yvelines) a Figaro értesülései szerint. A CGT minden olyan dolgozót tiltakozni hív a dec. 5-i tiltakozásra, akit nyereséges vállalatuk el akar bocsátani.  A France Télévision szakszervezetei nov. 28-ra hívtak sztrájkba a létszámcsökkentés elleni tiltakozásul. Nice-ben 200 sajtómunkás tüntetett tegnap az elbocsátások ellen. A La Redoute csomagküldő szolgáltatás elbocsátással fenyegetett többszáz dolgozója Lille-ből Párizsba ment az anyacég, a Kerind-csoport székhelye elé tüntetni. Dec. 5-én az alsófokú oktatás intézményei zárva maradnak több szakszervezet együttes felhívására az «oktatási reform» eltörléséért vívott küzdelemben.  

Olaszország

8 vállalat privatizálását jelentette be Letta «első csomagként», közöttük az Eni olajvállalatét.

Németország
A DGB szakszervezeti tömörülés a munkahelyek ún. «német csodájáról» rántja le a leplet. A hivatalos munkanélküliség ugyan 7 %-os, de az «országban a ledolgozott munkaórák ténylegesen csökkentek». Az «elmúlt 20 évben a részidős munkahelyek száma több mint duplájára emelkedett, s ugyanakkor több mint 3 millió teljes idejű munkahely semmisült meg».
Gabon

A kormány bezárta azokat az iskolákat, ahol osztályonként több mint 100 tanulót fogadnak, ekként reagálva a pedagógusok létszámemelési követeléseire.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.