2013. november 28., csütörtök

Vallásoktatás?


Egyenlő finanszírozást kért a katolikus egyház a tanterv részévé tett hittan oktatásához. Bőven megkapták: egy hitoktató havi 309 ezer forintos támogatásban részesül. A PDSZ elnöke évtizedek óta tanít, de nem keres ennyit.
nol.hu

  

 
 A kormányzat megállapodott az egyház finanszírozásáról szóló vatikáni (szentszéki) szerződés módosításáról. A parlamenthez benyújtott indítvány szerint az állam az eddiginél nagyobb mértékben egészíti ki az egyszázalékos adófelajánlások összegét, és rögzíti például, hogy jövő évtől megnő a katolikus egyházi gyűjtemények támogatása. 
Az Orbán-kormány 2010 végén döntött arról, hogy több mint ötmilliárd forinttal megemeli a katolikus egyháznak fizetett úgynevezett ingatlanjáradékot. Most – biztos, ami biztos – ez a tétel is bekerül a vatikáni megállapodásba. A szerződés egyebek mellett kitér a katolikus felsőoktatási intézmények garantált támogatására is, de azt, hogy mennyi pénzről beszélünk, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint csak később lehet megmondani.
Kommentek
nucleus | 2013. november 28. | 08:18:34
Hát ha a tanárok erre se vonulnak az utcára nagy tömegben... Ennél arcátlanabb becsapás nem létezik a világon, mikor egy sokkal kevesebbet teljesítő kap háromszor annyi juttatást. És az az egészben a figyelemreméltó, hogy mégcsak nem is indokolják, hanem egyszerűen odasomtak az egyháznak néhény milliárdot a hitoktatás támogatására.  
luigi22
Semmi keresni valója nincs a vallásnak az állami iskolában!
Revify
 miért nem tudja az állam ellátni a közfeladatokat maradéktalanul és a vallásszabadság megsértése nélkül? a fidesz,és a katolicizmus sem kibérelte,hanem kisajátította a kereszténységet.
ritka pofátlan dolog,hogy a kisajátítási kísérleteiteket el nem fogadókat nem tekintitek kereszténynek
funfun

« Eladó az erény, a bűn, mert a pénz nem ismer Istent.
Mert a pénz legázol mindent.
Övé a kéj, övé a kín. Érte küzd a test, a szellem.
Ő hozzá visz az minden út.
Érte dúlnak háborúk, s harcok ember-ember ellen.
És ez átkos mammonért omla annyi drága vér. »





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.