2013. november 30., szombat

Magyarország tőkései, egyesüljetek!


 

 ????????
 

A FIDESZ-től balra álló hazai csoportosulások a választások előtti harcias kedv fokozása és a választók megnyerése helyett önmagukkal vannak elfoglalva. Az a döbbenetes tény, hogy nincs miniszterelnök jelöltje az önmagukat baloldaliaknak nevező erőknek minden elképzelést felülmúl. Hogy lehet egy választásnak nekikezdeni, hogy nincs kihívója Orbán Viktornak? Mit is akarnak ezek az erők? Kinek áll érdekében ez az impotens állapot fenntartása?

Azt meg lehet mondani azonnal. hogy kinek nem áll érdekében. Ez a réteg a bérből és fizetésből élők, idesorolható minden munkavállaló, de még egy merész gondolattársítással a kisparaszti réteg is a vesztesek körébe sorolható. Ők a legnagyobb vesztesei az elmúlt 25-30 évnek. És kik a nyertesei ennek a helyzetnek? Elsősorban a pártok mögött álló üzleti körök, a Simicska- Puch tandem mögé felsorakozó üzletemberek. A LAEDER és az Uniós pénzekből létrejövő beruházásokból a pártok mögött álló üzleti körök komoly hasznot húztak, ez a két kör egymást mindig is kisegítette. A nagy FIDESZ-es elszámoltatásból valahogy Puch elvtárs neve kimaradt. A Simicska-Nyerges duót nem kell bemutatni a közvéleménynek, az MSZP jelenlegi pártigazgatója és pénzosztója Velez Árpád szintén kötődik Puch Lászlóhoz és a FIDESZ-hez is. Puch László közeli barátja Velez Árpád pártigazgató édesapja:http://hvg.hu/hvgfriss/2012.24/201224_az_mszp_uj_partpenzembere_rovid_vagta

Egy évvel ezelőtt a hvg.hu hasábjain megjelent két érdekes cikk, ami nem kapott visszhangot: http://hvg.hu/gazdasag/20120705_fidesz_mszp_gazdsagi_kapcsolat és http://hvg.hu/hvgfriss/2013.23/201323_logalgrad_kiszallt_simicska_velez

A cikkekből kiderül a két párt üzleti háttereinek összefonódása. Senki sem cáfolta a mai napig az ott leírtakat. Déjà vu érzése volt az embernek a MALÉV ügyben. Bedönteni egy nemzeti légitársaságot és az ellenzék egy vállrándítással elintézze, hát ez igen furcsa. Erre az érzetre erősít a közelmúltban kirobbant NAV botrányban az MSZP teszetoszasága is. Ha nem lenne bűnös, akkor azonnal ráindult volna az ügyre és addig verte volna a vasat, amíg a FIDESZ-t őrületbe kergetné. Nem teszi, csak a JOBBIK-tól retteg. De lehetne a sort a végtelenségig folytatni.

Mi köze van ezeknek az üzleti köröknek a baloldal mostani „őrültségéhez”? Szerintem a Jókai utca pénzemberei bemérték, hogy nyerni nem tudnak Mesterházyval. Bajnai „savanyújóska” képe sem váltotta be a hozzáfűzött reményt, így új stratégiát kellett kidolgozni. Egyes pletykák szerint a Jókai utcában az vetődött fel, hogy mi lenne, ha a német mintát eljátszanák itthon is. Nagyon nagy hazardírozás, de egy kis szerencsével be is jöhet a fiúknak. A gond csak az, hogy megint elárulják választópolgáraikat, szavazóbázisukat. Ebbe a levesbe „köpött” bele Gyurcsány a maga hebrencs módján október 23-án. A DK sem akar kimaradni ebből az osztozkodásból, de vezérük személye teljesen elfogadhatatlan a másik oldal számára (nem is csodálkozok rajta). A stratégia alapján nem kell közös lista, hogy Bajnai csapata is leválasztható legyen az MSZP-ről, és könnyebb legyen a FIDESZ-szel megállapodni. Nincs miniszterelnök jelölt, nincs kihívója Orbán Viktornak. Nagyon nem is feszegetik a FIDESZ piszkos ügyeit, nagy néha megszólal Gőgös Zoltán, de olyan mintha égbe kiáltott szavak lennének a mondatai. Hogy erre miért is van szükség? A Jókai téren arra játszanak, hogy a JOBBIK annyira megerősödik, hogy a FIDESZ-nek nem lesz 50%-a, nem tud majd egyedül kormányt alakítani. A FIDESZ udvari beszállítóinak nem is tetszene a JOBBIK, így marad a háttérben együttműködő MSZP kormány koalíciós partnernek. Ha nagyon megnézzük a 2009-2010 közötti gazdasági politikát és napjaink kormányzati ténykedését, akkor csak hangsúlybeli különbségek vannak a két párt gazdasági ügyei mögött. Az árnyalatbeli különbség pedig abban tapintható ki, hogy az MSZP nagyon nem nyúlt a hazai oligarchák dolgaihoz, addig a FIDESZ a 2/3 révén sokkal bátrabban belepiszkál a nekik nem behódoló oligarchák dolgaiba – lásd a Csányi birodalom elleni támadásait.

Ha ezt valóban megteszi az MSZP, akkor a baloldalt nem csak elárulja, hanem teljesen kiszolgáltatottá teszi a bérből és fizetésből élőket a tőkés oligarcháknak, a globális tőkének. Magyarország tőkései egyesülnek, hogy még jobban tudják kizsákmányolni a már nyomorba döntött alsó kétharmadot. Az MSZP ezzel az árulással nyílt utat enged a fasizálódásnak, és nem lesz komoly erő, amelyik hitelesen szembe tud szállni a JOBBIK köré csoportosuló réteggel.

Ebből a csapdából talán az egyesülő szakszervezetek köré szerveződő új párt adhatna menekülési útvonalat a magyar társadalom józanul gondolkodó erőinek. A szocialisták köreiben nem is beszédtéma az egyesülő szakszervezetek – egy önmagát baloldalinak nevező erő nem nyilatkozik meg a munkavállalói érdekképviseletek nagy horderejű kérdésében... ezt beszédes hallgatásnak szokták nevezni. A kormánynak azért van valami sejtése a számára veszélyt jelentő folyamatról. Azonnal odaküldte a tárgyalásokra hű vazallusait – Gaskót és Palkovicsot – és próbálják akadályozni az egyesülés folyamatát. A tagdíjaiból önmagukat képtelenek a szakszervezetek fenntartani, működtetni – talán csak a MOL egyik szakszervezetére nem igaz ez az állítás. A kongó sztrájkalappal nem tudnak a szakszervezetek kormányt buktatni, vagy legalábbis sarokba szorítani a tagságuk ellen tevékenykedő hatalmat. Ráadásul csak azok a szakszervezeti konföderációk kaptak állami támogatást akik, hajlandók voltak tagságukat elárulni és a kormánnyal megállapodni, és sztrájkjogaikat korlátozni is hajlandók voltak /lásd a Pedagógusok Szakszervezete/.

Ezt az űrt ismerte fel a haza nagytőke és igyekszik a tőke érdekeit képviselő pártokat kiegyezésre kényszeríteni.

Magyar tőkések, egyesüljetek! Jaj nektek, magyar munkavállalók!


( A cikket egy magyarországi baloldali kollektíva jegyzi, különböző irányzatokhoz tartozó munkásmozgalmi aktivisták)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.